h1

Er der andre end AU’s ledelse der bifalder kursen?

March 24, 2011

Jeg indleder med det vigtigste (hjælp os med din stemme, gerne to steder):

Underskriftsindsamlingen “Bevar Center for Børnelitteratur i København

Underskriftsindsamlingen “Bevar Forskningprogram for Medier og IT i Læringsperspektiv i København

DERNÆST….

Der foregår i disse dage radikale omstruktureringer af Aarhus Universitet. Som i rektors tale d. 9. marts blev præsenteret som Fremtidens AU. Disse radikale omstruktureringer skal ses som dele af en længere process, som blandt andet problematiseres på bloggen med det interessante navn Forskningsfrihed?. Helt konkret har udmeldingen om Fremtidens AU affødt en mængde diskussioner blandt os ansatte ved nutidens AU.

De nye strukturer implicerer blandt andet den fysiske flytning af en mængde medarbejdere, heriblandt undertegnede og mine kollegaer med tilknytning til Forskningsprogrammet Medier og IT i Læringsperspektiv samt Center for Børnelitteratur, fra DPU i Emdrup til Aarhus.

Siden udmeldingen er disse flytninger opponeret, diskuteret og kommenteret på mange forskellige måder og via rigtig mange forskellige kanaler og medier fx via åben debat i forummet “Diskutér den faglige udvikling” (hvor ALLE i øvrigt kan oprette sig som brugere og bidrage med indlæg) på AU’s hjemmeside  og se fx følgende udtræk kopieret fra DPU’s hjemmeside om DPU i medierne:

Medieomtaler af DPU og medarbejdere ved DPU

23.03.11 | Presseklip

Debat: FLYTNING: Vi vil gerne i dialog, Thunø

Af Anna Karlskov Skyggebjerg på vegne af medarbejderne ved Center for Børnelitteratur lektor, Ph. D., Center for Børnelitteratur, DPU, AU

I et svar til Jens Raahauge 19.3. beskriver Mette Thunø,…

23.03.11 | Presseklip

Aarhus Universitet har ikke forstået selve ideen

Af Thomas Illum Hansen videncenterleder, ph.d.

Det er vanskeligt for ikke at sige umuligt at finde en reel, faglig begrundelse for, at Aarhus Universitet har valgt at flytte Center for…

23.03.11 | Presseklip

Debat: Flytning: Vi slagter selvfølgelig ikke børnelitteraturen – tværtimod

Af Mette Thunø , Dekan, Faculty Of Arts, Aarhus Universitet

Når sproget løber af med folk, og et debatindlæg i den grad mistolker de ambitioner, som Aarhus Universitet har for at styrke udvikling og…

21.03.11 | Presseklip

Debat: Businessbølge hærger AU

Af Thomas Aastrup Rømer, Lektor, DPU

Dekanen for det nye fakultet School of Business and Social Sciences ved Aarhus Universitet er kommet uhyre dårligt fra start.

(Information 21.03.2011,…

21.03.11 | Presseklip

Et nyt og bedre Aarhus Universitet?

FAGLIG UDVIKLING: Godt eller skidt. visionært eller lidt bekymrende. Kommentarerne fra medarbejderne til universitetsledelsens præsentation af fremtidens Aarhus Universitet varierede i dagene efter…

21.03.11 | Presseklip

Dekan – jeg ikke forstå

Af Jens Raahauge, formand for Dansklærerforeningens Folkeskolesektion

Dekan Mette Thunø er blevet sat til at udmønte den tilpasning, som Aarhus Universitet er i gang med, en tilpasning som ifølge…

18.03.11 | Presseklip

Strid om center for børnelitteratur

Lærere og litteraturfolk er imod flytningen af Center for Børnelitteratur fra København til Aarhus. Det vil gøre forskningen i børnelitteratur endnu mere sparsom, mener de.

(Kristeligt-Dagblad.dk…

15.03.11 | Presseklip

Forskere frygter tab af forskning

Som del af en større omstrukturering ved Århus Universitet, skal Center for Børnelitteratur flyttes fra Sjælland til Århus. Forskere er bekymrede over flytningen.

(DR.dk 10.03.2011)

11.03.11 | Presseklip

Kommentar: Aarhus Universitet: Stanford eller Oxford?

Af Lars Qvortrup

Igennem det seneste års tid har Aarhus Universitet tumlet med spørgsmålet: Hvordan indretter man et moderne universitet? Svaret kom i forgårs

(Information 11.03.2011)

11.03.11 | Presseklip

Herudover er der skrevet personlige mails til ledelsen, underskrevet åbne breve til ledelsen fx fra AC-VIP klubben ved DPU til bestyrelsesformand Michael Christiansen, rektor Lauritz Holm-Nielsen, dekan Mette Thunø ved AU, og i dag har vi modtaget meddelelse om at forskningsprogramledere og forskningsledere ved DPU (Bente Jensen, Bjarne Wahlgren, Cathrine Hasse, Dorte Marie Søndergaard, Dorthe Staunæs, Jens Christian Nielsen, Jeppe Læssøe, Ning de Coninck-Smith, Sten Høyrup Pedersen, Susan Wright, Søren Christensen, Søren Langager, Venka Simovska, Vibeke Hetmar, Susan Tetler) har sendt brev til dekan Mette Thunø vedr. forflyttelser fra DPU.

Alle er tiltag, hvor ledende forskere (både i Danmark og internationalt) KLART OG TYDELIGT understreger, at ledelsens beslutninger IKKE KAN BETRAGTES SOM FAGLIGT FORSVARLIGE!

Jeg ser altså god grund til at rejse det nærliggende grundspørgsmål: ER DER ANDRE END LEDELSEN, DER BIFALDER LEDELSENS KURS?

Hvis man skulle have interesse i at følge universitetsansattes forvirrede forsøg på at navigere i denne kaotiske situation, så kan man fx finde interessante eksempler på forskere, der forsøger at tænke kreativt ved at deltage i ‘navnelege’, som metoder til at (re-)definere Fremtidens AU. Nogle af resultaterne af disse og de overvejelser, de har affødt, kan læses her: http://medarbejdere.au.dk/fremtidensau/hovedomraader/ar/nyenavne/.

Man kunne føle sig fristet til at initiere en art ‘find Holger leg’ som går ud på at identificere den/de person(er), der rent faktisk bifalder ledelsens kurs og beslutninger.

Der er meget stof til et godt videnskabs- og teknologistudieprojekt her! Som Latour ville sige: Follow the actors…. hmm…

2 comments

 1. Hej Mikala.

  Det lyder rigtig træls for jer!
  Jeg vil høre om det får betydning for uddannelsen “it-didaktisk design”, om den flytter med eller hvordan det bliver?

  Mvh
  Anders Plesner


  • Hej Anders,
   Det er et godt spørgsmål, du stiller. Det er meget svært at svare på. Udgangspunktet, så vidt jeg er orienteret, (men studiekoordinatorerne Karin Levinsen og Mie Buhl er de rette at spørge) er at flytte de fastansatte fra Forskningsprogrammet Medier og It i Læringsperspektiv til Århus (snart), og så bliver udgangspunktet at de skal pendle fra Århus til undervisningen i København. It-didaktisk design skal (igen, så vidt jeg er orienteret) fortsætte i Kbh.

   Dbh

   MikalaLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: